chase your dreams

Alla inlägg under maj 2011

Av Amanda Holmberg - 24 maj 2011 14:30

God dag!


Hade just ett litet samtal med min mor och far (högtalare) eftersom min vecka blivit mer eller mindre våldförd av ändrade tider. Mitt möte med Miroi har blivit flyttat till fredag, men jag har fortfarande föreläsningen imorgon. Om jag jobbar i helgen är det ingen idé att jag åker till Piteå alls denna vecka som jag hade planerat, där emot kanske jag får trösta mig med sushi!

Cam abuse - sad face

 

Blir det inget jobbande på lördag kan jag åka med mina föräldrar till Piteå eftersom de ska transportrera dit Molle (hästen) till ett nytt stall. Becka kommer alltså ha ännu mer att göra borta i Piteå, men hon vägrar sälja hästen och jag har fått höra från Angelica att han tydligen är väldigt lyxig att rida på? Har bara ridit honom en gång och kommer inte göra om det!

Cam abuse - smile face

 

Kommer alltså flytta mina planer till nästa vecka om jag nu inte kan ta mig iväg redan på lördag, men det återstår ännu att se. Känner att någon börjar vara less på min närvaro, blev nämligen just bortskänkt till Jon om han ville ha mig.

Ska försöka göra några planer med folk så att jag inte bara sitter vid datorn eller gör saker jag måste. Inte för att jag gör mycket väsen av mig, men jag tror han behöver andas lite, eller vad man nu ska kalla det.

Cam abuse - goofy good bye

 

Time Out! ;>

ANNONS
Av Amanda Holmberg - 23 maj 2011 22:00

Eftersom det blev en hilma diskussion här om dagen om det där med att rökare ska hålla sina fasoner för sig själv tänkte jag först lägga det som jag skrev och de kommentarer jag fått här. Kommer avsluta med lite åsikter jag har om ändringar och dylikt som enligt mig skulle behöva infinna sig. Kom ihåg att detta är mina åsikter och om man håller med eller ej är upp till var och en!


 

Det började med att någon hade skrivit en kommentar i gruppen "Alla vi som inte röker" att "cigg = äkta kärlek" vilket jag reagerade på och lade min synpunk på:


Amanda Holmberg
Cigg = äkta beroende, det luktar äckligt och är otrevligt att vara runt!
Rökare är oftast väldigt själviska och låter deras korkade val gå ut över alla andra runt omkring sig: Antingen genom att röka bland folk eller genom att slänga skräpet överallt efter sig!
Det är en sak att rökare gjort valet att dra i sig nikotin, tjära och andra giftiga ämnen, men det ska inte gå ut över någon annan, inte ens någon annan som röker. Det är nog med gifter i luften ändå! Och de som inte röker ska inte behöva avvärja sig eller hålla sig borta eftersom det är inte de som valt att dra i sig ren skit i kroppen utan det är rökaren!
Cigg = äkta kärlek? Först köper du den, sedan suger du på den och fimpar den. Tycker det låter som något annat än kärlek.....


Reaktionen blev denna kommentarsföljd:


Person 1
 Om det är så att icke-rökare stör sig på att folk röker ute och bland folk får dom väl flytta på sig. Inte rökarnas problem att ni inte vill röka.
        
Person 2
 ‎@ Person 1: Hej på dej "PUCKOT" :-)
        
Person 1
 Hej på dig med Mr.Antismoke
        
Person 2
 ‎@ Person 1 : Jag håller på att omvärdera det där med "pucko" . Det får nog bli "SLYNGEL" istället. :-)
        
Amanda Holmberg
 Det är inte det att icke-rökare stör sig på rökare utan bara det att ingen ska behöva utsättas för något de inte valt att utsätta sig för! Har man valt att röka får man stå för det och hålla sig undan med sitt val från de som inte vill ha med saken att göra - nuff said!
       
Person 1
 Tyvärr finns det ju inte riktigt något ni kan göra. Alla har vi rätt till en åsikt men i slutändan vinner ju rökarna ändå. Finns ingen lag som gör det olagligt att röka ute bland folk. Lev med det.
        
Amanda Holmberg
 Skulle nog många gå emot det faktum att det är fel av rökarna att utsätta andra för rökning skulle det mest troligt blir olagligt att röka var man vill bland folk tillslut. Men tyvärr är inte världen perfekt och rökarna måste ta hänsyn till folk runtomkring sig på egen hand - vilket de sällan gör.
        
Person 1
 Finns det ingen anledning till att ta den hänsynen varför skulle man då göra det?
        
Amanda Holmberg
Ska ge dig ett fint exempel: Jag är allergisk mot rök och andra avgaser. Mina vänner som röker och vet detta tar hänsyn till detta och håller sitt rökande på behörigt avstånd var vi än är. Detta är dock inte helt rätt - att folk bara ska hålla sig från mig och ta hänsyn till mig för att jag är allergisk! Egentligen ska rökarna ta samma hänsyn till alla runt omkring sig och lika ivrigt gå ifrån dörröppningar och hålla sig från de som inte har en cigg i munnen, detta av ren respekt och hänsyn till folk omkring sig!
        
Person 1
Jag ser inte vart rökarna fick det ansvaret ifrån. Vet man själv att man är allergisk går man inte i närheten av rökarna.
        
Person 2
 ‎... Rökförbud kommer ... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13061034.ab
        
Amanda Holmberg
Haha, fast rökaren måste ta ansvar för valet den gjort att röka, det är inte rökarnas frihet att bestämma att de som inte tål rök eller valt att leva utan dess gifter ska tvingas flytta på sig eller stanna hemma när de inte gjort något för att skada folk omkring sig på ett medvetet vis.
        
Amanda Holmberg
Det är ungefär som att säga: jag ser inte vart den enskilde människan fick ansvaret att inte gå runt och döda folk bara för att den tycker det är kul att leka med kniv eller pistol. Om man inte vill bli skjuten så får man väll hålla sig borta från världen.


Person 1
 Är inte ens i närheten samma sak. Och att ens påstå det är bara i bristande på andra argument. Du som är allergiker har väl ett eget ansvar för din hälsa. Ingen annan ska behöva bry sig eller tänka på det. Sätt inte dina egna problem som belastning för någon annan.


Amanda Holmberg
Haha, nope det är inte en helt annan sak, eftersom rökarna just nu har en så pass stor frihet att det är detsamma som att gå runt med laddade vapen. Jag har inte valt att vara allergiker och gör det jag kan för att undvika att det ska triggas! Det är svårt att ta ansvar för något någon annan valt att göra och jag kan inte stänga in mig själv i ett skjul i skogen, offra alla mina drömmar och mål och sluta leva. Om det nu är en sådan stor njutning att röka kan det inte vara någon uppoffring att hålla sig från de som inte gör det. Att du reagerar på att min jämförelse var dålig, visar bara att du är en av de som inte har någon respekt för dina medmänniskor och som dessutom inte tar ansvar för dina egna val i livet.


Person 1
 Ohjo. Jag tar ansvar för att jag är rökare men jag ser inte att jag behöver bry mig om de runt omkring mig. Vill det inte inandas röken från mina cigg får det hålla sig undan.


Amanda Holmberg
 Pfft...nuff said ^^Person 3
 Att röka bekräftar snarare iq-nivån.


Person 4
Om man inte vill ha röken på sig vrf inte bara flytta på sig?=P


Amanda Holmberg

Ska jag behöva upprepa mig? Not worth it!


Person 5
men shit.. spelar det nån jävla roll om man står i närheten eller inte av en rökare.. rökhelvetet går ju iaf ut i luften och sprider sig?


Amanda Holmberg
Om du verkligen inte förstår skillnaden antar jag att du är obildad och då bör du läsa på lite innan du yttrar dig..


Person 2
 ‎@ Person 5 : Om Du kan välja mellan dumhet och okunskap, välj okunskap det kan botas.


Person 6
 Amanda...person 1 bevisade att du hade rätt..=o)


Person 1 (blir sur på riktigt)
Nej. Jag tvivlar på att jag bevisade att hon hade rätt. Hon må ha rätt i att jag är respektlös och inte särskillt bryd i patetiskt folk i min närhet. Att yttra sig som hon gjorde och dra en liknelse vid att gå runt med en laddad pistol är både onödigt och överdrivet. Är det så att någon står och röker i ens närhet vill säga på en busshållsplats så är det bara att be personen flytta sig en bit. Det finns ingen som säger att det är något man kommer göra. Jag vet inte, ni kanske saknar det modet när det väl kommer till att våga yttra sig i verkligheten? Att vara en gnällkärrig på Internet bevisar bara att du är en liten fjärt i luften som gärna vill få ut en åsikt. Gör något åt saken istället för att gråta över det. Flyttar inte dom på dig, så får du ju flytta på dig själv. Att vägra göra det gör dig själv bara patetisk.


Person 7
det finns kolmonoxid i de oxå.... Mums


Amanda Holmberg
Ber alltid att folk flyttar sig när det behövs. Det är inte att jag saknar modet utan att det inte ska behövas sägas till när det står en massa folk runt omkring. Om det verkligen behövs ber jag dem ställa sig i en riktning där det inte blåser rök på mig och alla andra där vilket fungerar tills det är en grupp på 4-5 personer. Det brukar dock sällan behövas på busshållplatser eftersom den som röker inte brukar stå mitt bland alla andra i en folkhord utan en bit bort. Självklart vill jag säga mitt precis som att du vill säga ditt, vi behöver inte hålla med varandra, men jag går inte till personangrepp mot dig bara för att du inte tycker som jag gör. Inget fel med att diskutera något som folk har väldigt delad åsikt om, plus att den här sidan är dedikerad till de som faktiskt inte röker, med andra ord har jag ju kommit till rätt ställe för att föra den här argumentationen. Skulle aldrig "gilla" eller bli medlem i en grupp som jag inte hör till, vilket får mig att undra varför flera rökare söker sig till den här sidan?


 


- Om det nu är en sådan livsnjutning att röka så kan ju inte rökarna ha något emot att flytta sig åt sidan för att inte låta saken gå ut över de som inte vill ha med rökning att göra.


Enligt min åsikt borde det totalförbjudas med rökning inomhus i radhus och lägenhetsbyggnader. Att hänga ut genom förnstret, stå på balkongen eller stå närmare än 2 meter från porten borde vara straffbart med vräkning och böter på det! Allvarligt talat, om rökning ska sluta gå ut över alla som finns i närheten måste det bli hårdare regler och när rökarna inser att det kanske inte finns några fördelar med att göra ett sådant val kanske de förstår att det varken är uppskattat eller något att skämta om!

På "allmän plats" ska det vara straffbart med dryga böter (1cigg = 1000kr = inte värt) att stå och röka vid uteserveringar, utanför entreér eller på platser där det tenderar att vara mycket folk. De som vill röka får hålla sig på s.k röktillåtna platser (folktomma områden) där det finns uppställda askkoppar eller riskera att åka på höga böter för störande av allmän trivsel och folkhälsa!


Den som väljer att röka tar automatisk på sig ansvaret att se till att ingen annan råkar ut för deras val i livet och måste stå för att valet innebär att ta extra hänsyn till sina medmänniskor och helt enkelt flytta på sig. Att passiv rökning skadar lika mycket som det rökaren drar i sig är redan ett faktum som alla borde ha koll på vid det här laget. Annars måste jag ifrågasätta om de är helt utestängda från samhället eller skippat gå skolan helt, för annars har alla garanterat en uppfattning om hur detta med rökning fungerar! Rökare eller ej.


Att folk väljer att vara ignoranta på samma vis som personen jag diskuterar med ovan visar bara varför vi står och trampar på samma ställe. Alla har vi varit med om olika orättvisor i livet, men bara för att det inte gick att göra något åt dem just då betyder inte att vi kan låta våra egna egon gå ut över alla andra runt omkring.


Jag vet många andra saker som är orättvist; folkgrupper som behandlas hemskt eller det faktum att vi skadar naturen när vi kör bil! Det är saker vi måste ändra på och när det kommer till fordon något som folk ser en nytta med vilket i sin tur gör det väldigt svårt att motarbeta problemen.

Rökning är ett problem som på kort tid går att lösa. Inte som bilkörningen som de försöker lösa genom att ändra drivmedel och bil, men som blir för dyra att köra och köpa istället. Det måste finnas mer fördelar för att folk ska nappa på idén eftersom människor är så bekväma av sig!

Problemet vi har med att folk är emot saker som homosexualitet är också fuktansvärt fel eftersom alla har rätt att älska vem de vill! Där har vi ännu en orättvisa som många kan känna är viktigare än det alldagliga problemet med rökning, men även här är det ett problem som är betydligt svårare att lösa!


Man måste börja någonstans och vi får inte ge oss även om våra allra närmaste och käraste är del av det vi inte tycker är rätt. Förhoppningsvis har de som står oss nära redan en mer omtänksam och respektful natur än de som inte vill ta anvar för sitt egna beteénde för att det är besvärande. Hemskt är det väll ändå att det är jobbigt att bry sig om någon annan än sig själv?


För det är svårt att hålla sig undan från något som finns nästan överallt du vänder dig i världen!

ANNONS
Av Amanda Holmberg - 23 maj 2011 16:36

Hejsan!


Avslutade just en portion jelly och myser nu under täcket medans jag lyssnar till regndropparna och Terence LoL spelande. Det låter ganska mycket från spelet, men jag är van vid ljuden från det och kan koppla bort en del av oväsendet för att tänka på annat.


Har sovit ganska mycket idag (sov dåligt under natten) och märkte just att min mobil är död, ska sätta i laddaren strax och hoppas att ingen har försökt nå mig eftersom jag inte har någon aning om hur länge den varit av? Hade dessutom på ljudlös tidigare och kan ha missat att någon försökt höra av sig av den anledningen också.


Mobilsmycken jag lätt skulle kunna tänka mig!

     


Kan inte bestämma mig för om jag ska läsa vidare på boken eller om jag ska spela DA2? Har inte mycket för mig denna måndag och tänkte bara ta det riktig lugnt under detta gråa väder vi har. Tror jag ska börja med att läsa, om jag läser ut boken idag kommer jag ju kunna spela hur mycket jag vill! (Fast det kan jag ju ändå -_-)


Hoppas ni alla har en skön dag fast än himlen är grå ;>

Av Amanda Holmberg - 22 maj 2011 18:30

Kom just att tänka på gårdagen/natten då jag träffade flera vänner ute bland folkvimmlet på Magasin3 under NewKid. Trodde det skulle vara mer folk eftersom intresset och pratet om artisten i fråga har varit ganska vitt och brett den senaste veckan. Det var dock fullt ös på plats och folket var på gott humör.


       


Satt sista tiden innan stängning och pratade med Jeremy och svamlade på om allt möjligt som vanligt. Han tyckte det var kul att jag för en gångs skull stannade efter jag var klar med fotandet och umgicks lite med dem på plats. Försökte komma på en bra låt samtidigt som det dundrade på från DJ-hörnan vilket inte var särskilt enkelt och plötsligt ploppade orden "it needs to be singable" ur mig vilket fick Jeremy (som kommer från New York) att skratta åt mig. Tydligen är "Singable" inget ord, men han förstod ju i alla fall vad jag menade och tyckte det var ett bra påhitt. Mitt alldeles egna ord, yey! Senare ifrågasatte jag varför det heter både "Taxi" och "Cab" vilket han inte kunde svara på, men tyckte var en bra fråga.


Kvällen/natten var trevlig och underhållade. Hoppas att Luleå blir lite bättre på att komma sig ut bara eftersom det verkar som att många är blyga på den idén. Det blir vad man gör det till, ut och socialisera!


I want to see all of you out there ;>

Av Amanda Holmberg - 22 maj 2011 17:24

Kom just på att jag skulle lägga upp drömmen jag hade för ett tag sedan som ett eget inlägg eftersom det blev mycket skrivet. Kom ihåg mycket och skrev ner det direkt efter jag vaknat för att den störde mig. Den kanske inte verkar särskilt allvarlig, men jag har börjat ha liknande drömmar då och då, från att knappt komma ihåg en enda dröm innan på flera år!


Jag har inte skrivit ner på ett sätt som ska verka stötande utan det är bara hur jag uppfattade min dröm, inget ont mot någon!


Här är drömmen: 


Jag och X har brottom med bussen och hinner precis med den för att åka mot byarna. Busschauffören och värdinnan är jätte trevliga och svamlar som småflickor. När vi kommer upp på vägen mot Statoil i Luleå står en kundvagn mitt i vägen med  texten "ica supermarket" på plus att det ligger några rullar i den som ser ut att vara oöppnade affisher eller presentpapper.


Bussen stannar för vagnen och vi hoppar ut för att undersöka saken. Jag hinner bara fram till vagnen då X ha tagit rullarna och är på väg tillbaka till bussen. Jag flyttar på vagnen, men istället för att jag också ska få åka med far bussen iväg, vänder vid Statoil och susar iväg åt andra hållet. Jag sitter med vagnen en lång stund och väntar på att X ska komma tillbaka, men när klockan börjar närma sig stängning får jag brottom att lämna tillbaka vagnen till butiken. Nu har dock vagnen ändrat text till Konsum och jag skyndar mig dit.Väl inne i konsum har vagnen ändrat text till Kvantum och jag börjar fundera om jag läste fel i drömmen?


När jag ska ta mig ut ur konsum har de ställt för gångarna och jag måste krypa under en disk för att öppna från utsidan. Jag fastnar först där under och några röster viskar att jag inte kommer komma ut och att om jag inte skyndar mig kommer jag bli krossad där under. Jag tar mig loss och när jag ställer mig upp är gången fri och jag står plötsligt på gatan utanför där det är marknad. Massor av utländska män ropar och drar i mig att komma till dem, men jag bara ignorerar dem tills det kommer fram en stor svart man med en hundvalp. Jag stannar upp och säger på engelska att "jag hatar hundar" och då skrattar mannen och visar fram valpen. Jag stannar upp och frågar varför den är rosafläckig?


Nu får jag brottom eftersom det börjar mörkna ute och även om kvantum stänger sent vet jag inte vad klockan är och börjar springa och nästan åka med vagnen till kvantum där jag lämnar av vagnen till ett leende butiksbiträde. Nu börjar jag oroa mig för X eftersom jag inte förstår var X kan ha tagit vägen. Jag går tillbaka till platsen vi skildes åt på och väntar till det blir mörkt, men ingen kommer. Till sist vandrar jag genom stan och av någon anledning är det ljust i hela smedjan, men det är inge folk där vad man kan se.


Jag hamnar plötsligt tillbaka på platsen jag kom ifrån och tar fram min mobil för att ringa och fråga var sjutton X är? Hinner dock inte ringa förrän X kommer gående efter vägen och ser nöjd ut med sig själv. Det har hunnit bli ljust och solen skiner varmt, jag frågar var X varit och X svarar bara kort att X spelat hela natten  och att X vann. Då blir jag arg och frågar om X tänkte att det var okej att låta mig vänta flera timmar där? X säger bara "det spelar ingen roll jag kan ju bara hitta en ny".


Efter det försöker jag bara fly resten av drömmen. Jag blir som ett flyende djur och springer på alla fyra, men det är inte fort nog för X åker på en motorcykel och hinner med. Jag tappar ena skon och försöker få av mig den andra i farten eftersom det känns som att den ändå håller på att åka av, men jag slutar aldrig springa.


När jag kommer fram till en skog sitter jag plötsligt på en terängcykel och far över stock och sten i ilfart. X hänger fortfarande med på sin motorcykel och skrattar åt mig. Till slut kommer vi fram till ett hopp med en större vattenyta emellan där jag hoppar, men X stannar. På andra sidan är det redan någon , på en liten ö sitter denne någon och sätter upp pålar med huvuden på, men jag känner ingen rädsla utan är bara arg över att känna mig hånad och nervärderad. När öns invånare hugger sitt spjut i mig gör jag inget motstånd utan tittar bara över på andra sidan där X står och ler och då vaknar jag.
Ni kan säkert lista ut vem X är, men jag orkar inte skriva om något utan jag låter det stå som när jag först skrev ner det.


Är ett tag sedan jag drömde detta, men jag blir fortfrande lite tung i bröstkorgen när jag läser om drömmen eftersom den lämnade en obehaglig och hjälplös känsla efter sig. Tänk vad ens eget huvud kan göra mot en! Man brukar dock säga att när man drömmer bearbetar man något som hänt eller som stör en undermedvetet i verkligeheten, därför finns det ju psykologer och liknande som tolkar drömmar som ett arbete.


Eller kanske har jag bara en skruv eller två lös? x)

Av Amanda Holmberg - 21 maj 2011 20:38

Sitter och väntar på att Terence ska tjorva klart med allt han nu gör. Vi ska titta på film och mysa lite innan han spelar vidare på LoL (som han svär över just nu) och jag ska ju och jobba senare.


Just go whit it!


Glasses on! ^^

Av Amanda Holmberg - 21 maj 2011 16:38

Klev just upp på riktigt här i Munkeberg. Terence tycker jag sover galet mycket, tycker dock inte det var särskilt farligt, vaknade till ibland och sa några ord innan jag sov vidare. Han satt och läste serier och tröck i sig chips, luktade väldigt gott, men han var så ego att jag inte ens fick en puss!


Blev riktigt trevligt fredagsmys igår hos Magnus. Såg på två filmer och åt kebabkyckling tills tröttheten tog över efter ett på natten.


The Eagle


Limitless


Det var ju två helt olika filmer, men jag tycker absolut båda var sevärda. Limitless var häftigt filmad och jag skulle kunna se den igen bara för att uppleva tekniken.


Nu ska jag lägga mig och kolla när Terence spelar LoL, man vet aldrig jag kanske lär mig något? Oftast inte eftersom jag inte hinner se vad han gör/klickar på. Förstår dessutom inte vad saker och ting gör vilken han kan utantill sedan länge. Svaret på hur jag ska förstå är enkelt, jag måste spela själv och lära mig i min egen takt, men jag har inga nära planer på det just nu!


Tjoo ;>

Av Amanda Holmberg - 20 maj 2011 19:32

Nu börjar det vara ljust hela nätterna här uppe i norr och jag måste leta fram något skynke att ha för fönstret när jag är hemma och ska sova i Långnäs. Tycker inte om ljus när jag ska sova, helst ska det vara kolsvart!


Somnade ganska sent inatt, satt nämligen och spelade på pianot och tappade bort tiden helt och hållet. Terence ringde vid 9.00 och pratade om kvällens middag. Kan tala om att jag inte var ett dugg pigg och väldigt förvirrad över det samtalet. Verkar som att vi kom överens om något, minns inte särskilt mycket om samtalet i ärlighetens namn!


Fick skjuts till busshållplatsen i Alvik för att ta sista bussen mot stan och har faktiskt vandrat från stan till Munkeberg. Det var inte kallt, men blåsigt och jag orkade inte vänta på bussen eftersom jag skulle hinna gå hela vägen på samma tid!


 

Nu sitter jag på sängen och klickar runt. Tänkte spela DA2, men det verkar som att vi ska äta middag hos Magnus? Visste att det nog skulle bli film där ikväll, men är inte särskilt pigg på att vara social egentligen idag. En bra bok, eller några timmar spelande innan läggdags hade varit att följa mitt humör just nu. Blir nog säkert trevligt i alla fall!


Pyon pyon ;>

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ chase your dreams med Blogkeen
Följ chase your dreams med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se