chase your dreams

Alla inlägg under november 2010

Av Amanda Holmberg - 26 november 2010 01:48

Måste bara tipsa om en havredryck som är förvånansvärt god!


Är man som mig, känslig mot mjölkprodukter, använder man förmodligen någon av Oatly´s produkter till eller i maten. För er som inte vet, är det en havrebaserad dryck eller ersättare för mjölk. Smart om man inte tål soya och mycket godare i bakning!


Hur som helst bestämde jag mig för att testa Apelsin/Mango och förväntade mig något mjölkigt, men ack vad fel jag hade. Det är mer som en juice och smakar som en glass vi jämt fick på dagis!


Även om ni inte är i behov av mjölkfria produkter skadar det ju inte att pröva!


Kom just ihåg att jag sagt tidigare att jag skulle göra en jämförelse på mjölkfria produkter och gör en kort sammanfattning om just "mjölk":


Soyamjölk: Går att använda till det mesta. Om man inte gillar smaken av soyabönan finns det även smaksatt soyamjölk i vanilj. Använder bara soyamjölk om jag vill ha varmchoklad eftersom den har minst bismak och inte är för blaskig. Det går att använda soyamjölk till allt som vanlig mjölk, men vid bakning rekommenderar jag att ni använder havremjölk istället.


Rismjölk: Är en väldigt mild version av "lådsasmjölk" och om man bara dricker mjölk till maten rekommenderar jag denna eftersom den inte har någon bismak. Den går dock inte att blanda särskilt bra eftersom den är väldigt blaskig och även om det är möjligt att använda till bakning och matlagning avråder jag detta starkt.


Havremjölk: Är inte särskilt god att dricka som naturell eftersom den har en stark bismak av just havre. Men i övrigt har Oatly ett bra utbud på olika smaker och annat nödvändigt för matlagning som: choklad, ersättning för grädde, pannkakssmet, vaniljkräm och dessutom är den super god när man bakar. Ger vilken bulle som helst mer smak!


Nu har jag gjort dagens goda gärning åt allergiker också! Och det har knappt hunnit vara fredag ännu.


Minna Oyasumi <3

Av Amanda Holmberg - 25 november 2010 22:03

Tjo!


Sitter och drar ut tiden här vid datorn. Har varit duktig och hjälp till hemma idag. Gjorde middag och lite annat för att mamma har flunsan! Sedan jag misslyckades med att gör kyckling en gång har mitt självförtroende när det kommer till matlagning, fått sig en törn. Blev dock super bra och eftersom jag alltid gör för mycket mat hemma har jag lunch imorgon också.


Började på en bild inatt i all min ensamhet och gjorde klart den för en liten stund sedan.


Började väll bra, men hade kunnat sluta betydligt bättre..

 

wow inspirerad så klart!


Bättre lycka nästa gång, antar jag ^^

Av Amanda Holmberg - 25 november 2010 01:49

Vet inte om det är vanligt, men om jag inte är jätte trött och somnar på kvällen, är jag som mest kreativ under kvällen och natten. Det är oftast då jag kommer på ideér till nya målningar, texter till musik eller bara gjorde läxor jag hade i skolan!


Kom bara att tänka på det mitt i allt! (Eller så är det jag som är knasig som vanligt och först nu upptäcker att jag har fantasi som en 7 åring...)



see you in the morning!

Av Amanda Holmberg - 24 november 2010 20:00

Har placerat mig framför stationära datorn och just installerat spotify. Väntar på att alla ska bli klara vid datorerna hemma eftersom jag inte kan installera några uppdateringar till WOW annars. Det suger nämligen åt sig allt internet hemma vilket gör mina föräldrar lite griniga när de inte kan göra något på sina datorer (internet relaterat).


Alla uppdaterings processer får gå under natten, då har jag dessutom något att se fram emot imorgon!


 

Färgade håret tidigare ikväll. Det skulle bli mahogny brunt, men jag misstänker att jag har för mörkt hår och det syns verkligen inte mycket. Utväxten syns desto midre vilket självklart är ett plus!


Garnier är dock inte favorit märket. Har testat de flesta och enligt min erfarenhet håller Loreal oftast vad de lovar! Garnier kan vara skonsammare mot håret för att medlet ska sitta i håret kortare tid.


Och nu ska jag sjunka tillbaka in i musikens tacksamma värld! <3

Av Amanda Holmberg - 22 november 2010 23:43

God kväll!


Följde med Angelica till ridningen idag och kollade på hästar som sprang runt. Måste säga att det var ganska kallt i ridhuset, men som tur var hade jag dubbla jackor och en timme att tänka på helt andra saker...


Nej, jag är inte en häst människa, men jag lärde mig rida när jag var runt 7 år när mamma satte mig i ridskola. Detta visade sig inte vara det jag ville göra och mitt intresse lutade åt estetiska saker som dans, vilket jag började med kring 10 års åldern! Anledningen till att jag inte gick dans i skolan var just för att jag redan gjorde det på fritiden.


  


Gnägg

Av Amanda Holmberg - 21 november 2010 14:09

Hejsan!


Kollade igenom vår dvd samling idag när jag steg upp imorse (06.30) och slutade med att jag satte mig och kollade på "Over the Hedge" istället för att se om det var något på tv. Har inte allt för höga tankar om det som går på tv nu förtiden (låter som en gammal kärring) och orkade inte lägga energi på det.


Somnade dock senare vid 10 tiden och blev väckt 12.00 igen, sedan dess har jag inte haft särskilt mycket att göra. Uppdaterat listorna på spotify och väntar på att stallkvinnorna ska komma hem. Ska fara till Mörön i någon dag och socialicera på andra sidan djungeln!


Har förresten börjat irritera mig på spotify lite för att reklamerna har blivit längre. "Pante Mera" reklamen går i 2 minuter och jag har faktiskt ingen lust att lyssna på den låten flera gången om dagen, den är inte i min smak. 30 sekunder är redan för mycket!


Hoppas ni får en trevlig söndag ^^

Av Amanda Holmberg - 21 november 2010 01:09

  Här har ni min!

Tävla samtidigt om en kaffemaskin ^^


Här har ni sidan:

www.dinegenkopp.se


G´night

Av Amanda Holmberg - 20 november 2010 23:35

Hej igen!


Det märks att jag har haft tråkigt idag för jag hamnar på bloggen och smutsar ner loggen på min facebook var och varannan timme (eller mer). Ett annat tecken är också när jag börjar störa mig på saker som att: jag har samma tröja på mig som i en bild jag ser på mig själv. Då måste jag ta av den annars blir jag knasig, eller kanske knasigare.


Har alldeles för mycket energi och på tok för lite att göra här hemma! Har ingen bil och kan inte smita iväg någonstans heller. Inte för att jag har planerat att fara ut någonstans, men jag hittar garanterat något trevligare att göra än att sitta och klaga på saker och lägga upp super ointressanta inlägg som detta!


Hmm...  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards