chase your dreams

Alla inlägg under oktober 2009

Av Amanda Holmberg - 12 oktober 2009 11:50

  

Mörkbrunt, men det ser nästan svart ut ibland, tycker dock jag lyckades få det bruna att komma fram på bilden.

Av Amanda Holmberg - 11 oktober 2009 22:46

Dagen började bra, jag fick sova länge efter nattens nördande och en stabil lunch satt fint. Becka for till Öjebyn tidigt pga ett kommande prov och jag var hemma och var social med Sara.

Dagen har varit lugn och skön med värmande solsken. Inte illa med tanke på alla kalla dagar vi haft den senaste tiden, man vågade sticka ut näsan.

Efter fyra skjutsade jag hem Sara och stannade på besök i några timmar. Passade bl.a på att färga håret och åt en utsökt blåbärspaj med massor av vaniljsås, mums! Träffade en assistent vid namn John (tror jag) som jag svept förbi på luleåkalaset förra året och hade trevligt hos Sara tills det var dags att skjutsa Sara till bussen.


Vad händer? VAD ANNARS!


Det går inte att vrida om nyckeln i bilen! Gamla bilar har tydligen någon form av lås i nyckelhålet och detta lås ska igentligen åka upp utan problem när man vrider om med den rätta nyckeln. Jag satt i en kvart eller mer och kämpade medans jag höll på att bli vansinnig! Detta resulterade i att Saras mamma fick skjutsa henne till bussen i panik fart och efter x-antal arga samtal till mina föräldrar bestämde sig bilen för att ge med sig.

Nyckeln gick runt hur fint som helst, motorn startade och jag kunde glida iväg hemmåt, eller ska jag kalla det bullra? Är inte direkt den tystaste bilen.


Hemma fick jag mig en välförtjänt och lite sen middag innan jag hamnade framför datorn för dagens inlägg. Sitter här i min soffa relativt ny duschad och ny färgad med levande ljus (med kaffedoft!) och myser för mig själv innan det är dags för sängen. Ska se Peter Pan, haha, lite barnsligt kanske men det struntar jag blanka fasen i! Disney och Dreamworks ÄGER och säg inget annat!


Imorgon ska jag ännu en gång till arbetsförnedringen och träffa min hanläggare. Jag hoppas det går fort, har ingen  lust att sitta och bekanta mig med någon gubbe som har mitt liv framför sig på datorn och sedan tycker han är kvalificerad att välja ett jobb åt mig. Får se om han är trevlig eller en överkörare?


Nu blir det i alla fall film och mer mys för mig innan sängen och en tidig morgon för att ta bussen till stan osv.


Mys Söndag, jag säger bara mums ;>

Av Amanda Holmberg - 10 oktober 2009 23:15

Vägrade stiga upp innan tolv, hade inte fått tillräckligt med sömn pga nattens aktiviteter. Inget intimt, mitt tidigare inlägg ger en tillräcklig förklaring.

Efter en aningen klen lunch tog det inte länge innan det blev aktivitet hemma. Sara och Rebecka kom inramlandes och Becka skyndade till stallet. Sara och jag satt och kollade på youtube klipp i väntan på bättre tider. Mamma kom inte långt senare hem och började stöka runt i köket och jag kom och drägglade över hennes arbete allt eftersom det gick frammåt. Janssons!

När maten var klar rullade Becka lagom in på gården och med rejält fulla magar pallrade vi oss sedan upp till mitt rum för lite roligare aktiviteter. Typisk tjejkväll kanske man kan kalla det, smink och fjanterier, men kul har vi haft! Åt lussebullar och varmchoklad till fika innan vi tittade på slutet av Italian Job och åter hamnade i mitt rum.

Just nu är det ganska lugnt, musik i högtalarna och vi roar oss med att spela "bubbel shooter" på datorn, haha!


       


  


^^ Have a nice weekend ^^

Av Amanda Holmberg - 10 oktober 2009 02:00

Dagen har rusat förbi, eller har den just börjat? Fredag var i alla fall en full dag på stan och jag tänkte göra en checklista för dagens (eller gårdagens) gång.


Uppdrag utförda:

  • basinfo - Skulle vara 1½ timme men pågick i 30 minuter
  • hårfärg - Från Åhléns, mörkbrun, kommer uppdateras

Personer jag mött:

  • Erik - På Arbetsförmedlingen
  • Cheanette - Utanför Shopping
  • Matilda - Utanför Shopping
  • Rickard - Vid busshållplatsen

Personer jag pratat med:

  • Erik - om allt och inget i hans bil under jag vet inte hur lång tid!? (länge)
  • Matilda - uptade om livet och jobb, i hennes lägenhet, innan jag skulle med bussen
  • Emma - per mobil, hon är sjuk igen stackarn (krya på dig!)
  • Tobbe - per sms, ville ha fylleskjuts, men inte som taxi vilket resulterade i att jag tackade nej!

I listan igår dock inte familjen, vilken jag umgåtts med mer eller mindre under eftermiddagen. Mestdels av tiden har jag och min kära syster varit klistrade vid var sin dator, men vi var inte det minsta osocial gentemot varandra kan jag intyga.

Har jobbat på mitt nya bloggupplägg, eller ska jag kalla det ett tappert försök att få in någon form av omväxling? Detta är i alla fall anledningen till mitt aningen sena inlägg och jag är inte helt nöjd, men eftersom det inte går att arbeta med Paint som jag önskar får det se ut som det gör. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker ;>

Av Amanda Holmberg - 9 oktober 2009 11:26

Var duktig och steg upp 9.00 Ska med bussen som går 12.00 från Ale alltså går den förbi mig mellan 5-15 minuter senare. Jag skojar inte, det är stor skillnad när bussen kommer beroende på vilken busschauför som kör. Har gjort mina vanliga morgon sysslor, hörde just mamma åka till stallet och jag sitter och tar det lugnt i värmen innan det är dags att bege sig.

På fredagar har arbetsförmedlingen en baskurs två gånger om dagen och detta är anledningen till att jag ska ta bussen mot Luleå. Tänker dock ta tillfället i akt och hälsa på lite folk, tar som sagt bussen, allstå förstör jag omöjligt för någon hemma om de skulle behöva bilen medans jag spatserar på stan.

Ska köpa nya hårfärgen idag, blir självklart att lägga upp slutresultatet när jag väl är färdigfärgad. Om jag har tur är Emma ledig och villig att hjälpa mig med slingor, men det återstår att se hur det blir med den saken. Har inte råd med både slingor och hårfärg just nu!

Blir en mörkbrun nyans det är ett som är säkert, åker ändå ur håret med tiden. Sommaren har dessutom lyckats bleka mitt hår en del, även fast jag inte har särskilt ljust hår. Ingen blondin här inte och det kommer jag inte bli heller, min syster får ha sin hårfärg för sig själv i denna familjen.


Later! ;>

Av Amanda Holmberg - 5 oktober 2009 21:09

Det börjar märkas att vintern hänger i luften, första snön och det faktum att det varit iskallt hela dagen. Körde till Berget och åt och jag kan tala om att ingen i bilen tyckte resan började vidare mysigt. Det var kallt och bilen var på något drygt humör och tyckte vi gott kunde få frysa ett tag. Halvvägs var det varmt nog för mina händer att börja tina lite och jag var glad när vi äntligen kom in i restaurangen. Falaffeltallrik, det vanliga, slank ner i ett nafs och jag var klar långt före mina föräldrar som dessutom hade fått vänta längre på sina pizzor.

Jag tog bilen och körde till farmor för att vänta in päronen, tog mig en varm och upptinande dusch och när jag var klar hade mor och far anlänt. Tittade på tv ett tag och åt glassbåt innan det var dags att köra hem igen i mörkret. Var inga problem som vanligt och alla lever, glada att få komma hem till värmen!

Av Amanda Holmberg - 5 oktober 2009 17:23

När jag vaknade imorse och tittade ut genom fönstret var det relativt vitt ute. Det har gått rykten om att det skulle snöa söndag och snön kom under natten mot måndag. Det som är intressant är att den har legat kvar hela dagen, frosten från morgonen är borta men den lilla mägnd snö som kom ligger ännu kvar.


  


Detta får mig att längta till både Halloween och Julen! En sak i taget dock, men det är inte som att jag har några problem med att planera in saker eftersom jag inte har något bättre för mig! Jag hoppas det bjuds på ännu en maskerad i år! Älskar sådant trams och förra året fick jag lov att vara djävulen, inte illa.

Till jul har jag planerat en liten utflykt mot stan, måste kompromissa eftersom jag inte har några pengar till julklappar åt någon. Det är lite tråkigt för jag tycker det är roligt att ge saker till de jag tycker om eftersom jag för en gångs skull får känna mig generös. Det blir nog bra ändå..


Trevlig höst allesammans ;>

Av Amanda Holmberg - 4 oktober 2009 14:52

Gårdagen flög förbi, gjorde klart mitt bord och umgicks växelvis med Becka och Sara. Spelade kort för första gången på mycket länge och två ronder amsterdam, detta tog död på 4 timmar, men vi hade otroligt kul (förmodligen pga övertrötthet) och det kändes inte alls som att timmarna flög ut genom fönstret.


Dagen har bara hunnit starta, men jag tänkte få upp ett inlägg redan nu eftersom jag inte hann med igår. Åt en bamse "frunch" och har knappt hunnit göra annat. Mamma sover efter nattskiftet, Becka är i stallet, pappa har farit till jobbet och Sara har redan åkt hem. Hon ska för övrigt ha en Tyska hos sig i fyra dagar, jag anar att det kommer bli en intressant upplevelse!


  

"TADA" Färdigt! ;>

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards