chase your dreams

Alla inlägg under september 2009

Av Amanda Holmberg - 12 september 2009 13:33

Morgonen startade med en stabil frukost som vanligt, äter i princip samma sak varje morgon men varierar en aning med krydda, tillbehör och dryck. Är galen i ägg vilket både är nyttigt och mättande. Ett gott bröd gör inte saken sämre och jag älskar grönt te vilket slank ner imorse.

Inte världens intressantaste inlägg kanske, men då vet ni, haha!


  

Efter frukosten gjorde jag och Rebecka avokadomask. Luktar och smakar gott men ser lite äckligt ut, som snor eller något i den stilen. Den är återfuktande vilket är skönt för huden nu under hösten och andra torra månader under vinterhalvåret. Även fast den innehåller en hel del socker skadar detta inte huden på något sätt, sockret fungerar som peeling och en gnutta honung har helande egenskaper. Som sagt detta smakar dessutom gott och är nyttigare än godis, bara ett alternativt "godis" för sötsugna.

    

Har inte hunnit göra mycket mer idag. Rebecka har farit till stallet, både mamma och pappa sover och jobbar natt i helgen och jag har inte mycket för mig idag. Om min målning har torkat tillräckligt kommer jag definitivt fortsätta på den. Annars hamnar jag förmodligen framaför Diablo 2 i några timmar, har inte spelat det på ett tag och känner mig aningen sugen (the nerd shows her face again). Har gossat med kissen en stund i solen som tittade fram en stund och nu, nu har jag hela dagen framför mig ;>

  

Kolla in Michelle Phans blogg, älskar hennes enkla tips och sköna attityd, hon finns även på youtube, good luck!

www.xanga.com/ricebunny

Av Amanda Holmberg - 11 september 2009 23:37

 Dagens middag

 Jag på restaurangen Dagens frukost 

 Gårdagens brasa

 "våldtäckt" (massage)


De hamnade i lite halvknasig ordning. Orkar inte fixa av ren lathet :p

Av Amanda Holmberg - 11 september 2009 22:41

Fredag idag, party! tänker de flesta i min ålder men icke det. Jag har absolut inget emot sådant älskar att fara ut på "klubben" och skaka loss! Nu blev jag sugen, fasen också, problemet ligger i att jag inte har några pengar, den hårda verkligheten ramlar in.


Igår fick jag ett ytterst oväntat samtal från min syster mitt på dagen, hon ville att jag skulle komma till Öjebyn och grilla och umgås lite. Hamnade alltså i Piteås yttre vidder och spenderade en ytterst trevlig eftermiddag och kväll där. Är inte direkt folkskygg (om ni fattar) med andra ord var det urkul att träffa en massa nytt folk och några kända ansikten också.


Hoppade av bussen och hann nästan hela vägen till Rebeckas lägenhet innan jag fick ett samtal att vi missat varandra på vägen någonstans. Hon hade tagit en genväg vilket jag borde ha väntat mig med tanke på att hon bott ute i ödemarken ett tag nu. Fick henne att motionera lite, haha, hon sprang hela vägen tillbaka för att leta reda på mig.

I lägenheten blev det en liten paus framför tv.n med Cissi och Gossipgirl (har aldrig sett det förr) och sedan bar det av till Älgäst för ett mål mat (tonfisksallad). Kan tala om att jag aldrig mer ska äta där om det är lika dyrt fortfarande, tycker inte sallad och dryck är värt 95kr!

Efter maten ett stopp i lägenheten med Viktor och senare bar det av till Grans ungdomshus. Spelade biljard och konstaterade att jag var lika dålig på det som vanligt, men jag varnade dem i alla fall innan. Efter några omgångar på det gröna bordet var det ut till cyklarna och ut i skogen som gällde. Alltså nästa destination var grillplatsen (yey) och folk kom och fick, vi grillade marsmellows, korv och pinnbröd, pratade och hade trevligt.

Innan vi for tillbaka för sömn var det bara jag, syrran, Rebecka (mycket trevlig tjej) och viktor (också en trevlig prick) kvar tills brasan nästan var helt död. Mörkt och kallt  hem, men det var det värt.

Vaknade utvilad och tog en efterlängtad varm dusch, kändes som himmelriket (lite överdrift) att inte behöva stressa och duscha så länge jag ville. Efter en härlig frukost, mätt och belåten, for jag med bussen hemmåt.


Jag har hunnit med en körlektion på körskolan i Älvsbyn, käkade på pizzeria där med mamma (kycklingfilé mums) och efter en andpaus hemma och med mitt rum aningen renare och snyggare bar det av för en kvällskörning med morbror Tord.

Det var blött, kallt, mörkt och massor med folk i farten, men det är alltid nyttigt att bli utsatt för en massa nya situationer. Man känner dessutom hur bra man är nästa gång man kör när allt är ljust och relativt torrt. Alla festglada på stan fick mig att vilja stanna på en klubb någonstans och kolla läget, men den turen har jag icke.


Kom som sagt hem för att tag sedan och efter denna  fullspäckade dag kommer jag nog inte ha några problem att sova gott. Tog mig i alla fall tid att skriva den här gången ;>


Fick föresten höra i efterhand att jag gjort intryck, haha. Inte ovanligt, det är alltid lika kul att få höra att jag och min syster är som dag och natt, men om det inte var på det viset skulle vi nog inte gå lika bra ihop <3


^^ Love you sis ^^

Av Amanda Holmberg - 9 september 2009 20:58

"Lill lördag" flög förbi utan ett spår, sov bort mest hela dagen, men det känns som att det behövdes. Vaknade och steg upp ca. 14.00 ner till köket och åt lite fika för att hålla magen i schack. La mig och mös med katten i sängen till omkring kl.15.50 då jag ännu en gång steg upp för en fika, matklockan ringde som vanligt 16.00 och precis som skalman gör jag som den säger. Med undantag av morgonen vill säga, dåligt gjort av mig, men det ska bli skärpning!


Suttit framför datorn mest hela dagen och nej jag har inte suttit vid något internet utan idag blev det Sims2 som jag fördrev tiden med. Inte det ovanligaste nu förtiden, men det var skönt att få vara ifred.


Middagen bestod av rester, lite udda med spagetti och kyckling i currysås kanske, men gott var det i alla fall. Dagen har svischat förbi med en ryslig fart, både på grund av att jag sov länge, men även med anledning av att tiden går förundransvärt fort när man spelar Sims, haha. Nörd i ett nötskal, måste säga att jag inte brukar vara lat till denna grad som jag varit den senaste tiden, men känns bara kallt och trist ute just nu.


För en stund sedan vräkte jag i mig en hel tallrik jordgubbar med grädde! Var ytterst uppskattat! När pappa ropade ner mig lät det mer som att något dåligt hade hänt som jag skulle bli utvald att ta hand om, men icke, blev glatt överaskad när jag såg jordgubbarna och kände doften! Slukade portionen i ett nafs och som vanligt med alldeles för mycket grädde ;>


Itadakumasu!

(tack för denna måltid)

Av Amanda Holmberg - 8 september 2009 20:18

Vaknade kl.12.00 åt "frunch" och har sedan dess varit bänkad framför Wii:et och Zelda Twilight Princess. Har nästan gjort ut spelet men tänkte inte göra de två sista "stora" uppdragen förän jag letat reda på några gömda saker. Nog om det, inte vill någon höra om mitt nördande, haha!


Ännu en vecka kommer gå och jag har inte lyckats komma någonstans i livet känns det som. Körkortet är forfarande pågående, nästa lektion är nu på fredag eftermiddag. Jag tror det kommer gå fint, måste förfina mina slarvfel innan jag kan hoppas på ett körkort, längtar! Har lovat massa folk att komma förbi när det är färdigt, ser fram emot att komma ett steg närmare det riktiga "fria" livet. Kommer åka förbi en massa folk som inte förväntar sig det också, med andra ord "vänta dig besök inom en snar framtid".


Har inte mycket att skriva om idag. Har kommit en bra bit på min målning, börjar se ut som något nu. Nackdelen med oljemålningar är att man måste vänta mellan färglagren torkar, det tar alltså lång tid att få den färdig bara av den anledningen. När den är klar lägger jag upp den att våldtas inför allas ögon ;>



Av Amanda Holmberg - 7 september 2009 08:50

I fredags blev det en onödig tur på stan med min kusin eftersom han inte köpte något utan bara kollade runt. Dagen gick åt till denna stadsrunda och övningskörning.


På lördagen for jag och Sara på stan vilket definitivt inte var bortslösad tid. Mycket trevligt, vandrade runt på stan, köpte lite kläder tittade och spekulerade. Åt på Waldorf vilket var mycket uppskattat, vågade mig på en pizza som lunch och det gick faktiskt bra. Hade jätte trevligt och Sara följde med hem och sov hos mig till igår/söndag.


Igår sov vi länge, som man ska på en sömnig söndag ;)

Vi tittade på filmen: Män som hatar kvinnor, och den var faktiskt väldigt bra, är annars lite skeptisk mot svenska filmer. Åt en god middag och övningkörde en sväng med Sara i släptåg.

Duschade och sov hos Sara tills idag, upp sju och sedan buss till sörbykiosken kl. 08.30

Mamma ringde när jag nästan var framme och erbjöd skjuts och jag var inte sen att tacka ja. Var inte det bästa men inte heller det sämsta vädret imorse, men jag tyckte det var aningen kallt ändå, man är lite extra frusen på morgonen.


Nu sitter jag här och ser att jag har haft någon form av skrivtorka ett tag, det har varit ganska mycket slit och släng, känns som att jag inte riktigt haft tid att sitta vid datorn särskilt mycket. Kommer i perioder ibland långa och ibland korta. Funderar på att kanske lägga mig och slöa ett tag, det är ganska tidigt ännu och mina föräldrar ska sova länge och vill ha tystnad båda två. Istället för att smyga runt som katten kan jag lika gärna lägga mig själv en stund ;>

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards